Järjestäytymiskokous 26.03.2023

Eeva jatkaa puheenjohtajana, Matias on sihteeri, Saara on varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja, Kaisa vastaa sosiaalisesta mediasta ja Georg on vesivastaava. Irmeli on hallituksessa varalla ja Helena on toiminnantarkastaja.

Vuoden 2022 tilinpäätös ja toimintakertomus on hyväksytty ja samalla myös vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Seuraavan eli vuoden 2024 maksut on vahvistettu. Aari 45€, puolikas 30€, liittymismaksu 10€ ja muistutusmaksu 5€.

Yhdistys tiedottaa edelleen sähköpostitse ja ilmoitustaululla. Whatsap toimii tässä apuna ja mahdollistaa jäsenille myös mopean lyhyen viestittelyn. Pidemmät keskustelut käydään yhdistyksen Facebook-ryhmässä tai Instagramin puolella. Kaisa ja Bea hoitavat sosiaalisen median ylläpidon.

Palstat on numeroitu vasemmalta oikealle juoksevalla numeroinnilla ja jokaisella vanhalla ja uudella jäsenellä on nyt tiedossa oman palstansa numero. 39 viljelee puolikasta ja 61 kokonaista eli meitä on yhteensä 100 viljelijää. Vuonna 2022 oli 70 viljelijää.
Palstalle 201 tulee entiseen tapaan pölytyspalveluna mehiläispesiä ja palstalle 200 sijoitetaan yhdistyksen työkalut ja istutetaan yhteistä raparperia.
Koko aluetta ympäröi marjapensaista tehty aita eli noin 400 pensasta herukoita, karviaisia ja aroniaa. Marjapensaiden sato kuuluu yhteisesti viljelijöille ja hoitovastuu kohdalla olevalle viljelijälle, mutta nämä hoidetaan keskitetysti talkoilla kuntoon. Palstat eivät rajoitu marjapensaisiin vaan pensaiden ja palstan välissä on kapea polku joka täytyy pitää vapaana.

Heti kun alue on saatu taas hallintaan, niin pidetään avajaiset. Torpanpihalta tilataan isoin kuorma-autollinen multaa ja siitä voi jokainen viljelijä ostaa kottikärryttäin. Lannoitetoimitus tulee Tapiolta ja uutena kokeillaan myös Pollen parasta. Lisäksi työn alla on taimitilaus Okslahdelta.

Nyt seuraavaksi odotellaan, että alue tulee valmiiksi ja päästään omille palstoille.

Yhdistys tiedottaa kyllä heti kun jotain tiedotettavaa ilmaantuu.

Viljelyterveisin,
Hallitus